HABER: MURAT YALÇIN 

Yerel seçimlere 3 aydan az bir süre kala partilerde hareketlilik devam ediyor. Yunusemre’de Ak Parti’nin adayının kim olacağı sorusu cevap bulmuş değil. Mevcut belediye başkanı Mehmet Çerçi ise geçtiğimiz günlerde Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelmişti.

Yunusemre ilçesinde Berk Mersinli, Yavuz Kurt ve Adnan Kaçire gibi isimler de adaylık için beklemede.

Dün yapılan bir ziyaret ise siyasi kulislerde konuşuldu. 2019 yerel seçimlerde Ak Parti’de daha önce Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenen Selman Alkış, Büyük Birlik Partisi’nden aday olmuş ve 7 bin 175 oy alarak sürpriz yapmıştı. Seçim sonunda yapılan itirazların sonucunda Mehmet Çerçi 57 bin 875 oyla başkan seçilirken, İyi Parti’nin adayı Kürşat Mithat Özkan ise 57 bin 854 oyda kalmıştı. Sadece 21 oy farkla belediye başkanı seçilen Çerçi’nin bu oy kaybını yaşamasında Selman Alkış’ın aday olmasının büyük rol oynadığı yorumları yapılmıştı.

ÇERÇİ İŞİ ŞANSA BIRAKMIYOR  

Başkan Mehmet Çerçi, bir yandan aday olabilmek için hamlelerde bulunmaya devam ederken bir yandan da seçim sürecine yönelik adımlar atıyor. Dün gerçekleşen ziyarette Çerçi ile Selman Alkış arasında ne konuşulduğu bilinmiyor. Ancak yapılan yorumlara bakılırsa Çerçi’nin aday olması durumunda Selman Alkış ekibe dahil olabilir. Oyların bölünmesini istemeyen Başkan Çerçi’nin bu adımı attığı iddia ediliyor.

Yapılan ziyareti sosyal medya hasabından paylaşım yapan Başkan Çerçi şu ifadeleri kullandı: "AK Parti Yunusemre İlçe Başkanımız İlkcan Durmaz, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkalığı ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerde bulunan Selman Alkış’ı belediyemizde ağırladık. Nazik ziyaretleri için teşekkür ederim."

Manisa CBÜ eğitim öğretime törenle açılış yaptı Manisa CBÜ eğitim öğretime törenle açılış yaptı

Editör: Murat Yalçın