İsrail'in Filistin'deki soykırımı devam ederken Gazze'nin merkezine yapılan saldırıda dört günlük ikiz bebekler katledildi.

Saldırı sırasında bebeklerini kaydettirmek için devlet dairesinde bulunan Muhammed Abu AlQumsan'ın eşi ve eşinin annesi de aynı saldırıda öldürüldü.

Associated Press'in haberine göre Muhammed Abu AlQumsan, eczacı olan eşi Joumana Arafa'nın dört gün önce sezaryenle doğum yaptığını ve ikizlerin dünyaya geldiğini Facebook'tan duyurduğunu söyledi.

Salı günü, doğumları yerel bir devlet dairesine kaydettirmeye giden Muhammed Abu AlQumsan'ı arayan komuşarı, Deyr el-Belah kenti yakınlarında sığındığı evin bombalandığını söyledi.

AP'ye, cesetlerin götürüldüğü hastanede otururken ve elinde ikizlerin doğum belgelerini tutarken konuşan Abu AlQumsan, "Ne olduğunu bilmiyorum. Bana eve isabet eden bir top mermisi olduğu söylendi" dedi.

İSRAİL İSTEDİ DİYE GAZZE'DEN AYRILMIŞLARDI

Asser adında bir erkek ve Aysel adında bir kız olan yeni doğmuş bebeklerin ölümüne neden olan saldırıda anneleri Arafa ve ikizlerin büyükannesi annesi de hayatını kaybetti. Abu AlQumsan ve eşi savaşın ilk haftalarında Gazze Şehri'ni boşaltma emirlerine uymuşlardı. Ordunun talimatları doğrultusunda Gazze'nin merkezine sığınmışlardı.

Jeotermal serada 28 işçi hastanelik oldu Jeotermal serada 28 işçi hastanelik oldu

Gazze'de ikiz bebeklerine doğum belgesi almaya giden Filistinli baba,  İsrail saldırısında tüm ailesini kaybetti

İSRAİL YORUM YAPMADI

AP'nin bildirdiğine göre İsrail ordusu saldırılarla ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

HAMZA YUSUF'TAN BBC'YE: KATİL KİM?

İskoçya'nın eski Birinci Bakanı Hamza Yusuf, saldırıya tepki gösterdi. İsrail'in her gün savaş suçu işlediğini vurgulayan Yusuf, “Çocuklarımız böyle bir katliamın göz göre göre gerçekleşmesine nasıl izin verdiğimizi soracaklar. Onlara nasıl cevap vereceğiz? Bu dört günlük ikizler hangi suçu işledi? Onlar da Hamas'tan mıydı? İsrail'e karşı yaptırımlar nerede? Böylesi bir insanlık dışı olay karşısında bazı insanlar hala sessizliği tercih ediyor” açıklamasını yaptı.

Yusuf, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda BBC'nin haberi verirken manşette failin ismini anmamasına da tepki gösterdi.

İsrail, dört günlük Gazzeli ikiz bebekleri katletti

Editör: İclal Çiçek