Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Temmuz Ayı Meclis Toplantısının dilek ve temenniler bölümünde son günlerde ilaçlama, çöp konteynerlerinin temizliği konularında yoğun olarak gelen şikayetler başta olmak üzere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Büyükşehir Kanunu’nun kesinle revize edilmesi lazım”
Meclis toplantısının başında ilaçlama konusunda yetki ve sorumluluğun Manisa Büyükşehir Belediyesinde olduğunu, Turgutlu Belediyesine yapılan şikayetlerin büyükşehir belediyesine iletildiğinin altını çizen Başkan Çetin Akın, dilek ve temenniler bölümünde ilaçlama konusunun tekrar gündeme gelmesiyle şu açıklamayı yaptı:

“URL aracımızı büyükşehir belediyesi bu işi yapıyor diye ücretsiz verdim. 600-700 bin TL değerindeki makinem büyükşehirde. Bayramdan önce bu şikayetlerin hepsini anlattık. ‘Yapamayacaksanız bana makinemi verin, kendim yapayım’ dedim. Bu sefer karşımıza müfettişler çıktı. Parayı verip de sinek ilacı alamıyorum. Böyle bir bütçem yok. Dışarıdan nasıl hizmet alayım? ‘Bu, senin alanın değil’ deniyor. Büyükşehir Kanunu’nun kesinlikle revize edilmesi lazım. Mezarlıkla ilgili şikayet geliyor. ‘Mezarlıklar bende değil’ deyince içim acıyor. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, ‘ilaçlama büyükşehir belediyesinin işi’ diyor. Yasa gereği bana ilaçlamayı da devretmiyor. Devretse onu da isteyeceğim. Suçu direkt arkadaşlara atmak, eleştirmek de doğru değil. Müthiş yağmurlar yağdı, larva döneminde yapılan ilaçlamalar boşa gitti. Her yağmur sonrasında tekrar larva oluştu. Buna yetişmek de kolay değil. Bu bahane midir? Değildir. Bir tane araç varsa bir tane daha araç alacaksın. Personelin yetmiyorsa gece gündüz çalıştıracaksın. Bir hemşehrimiz huzursuz oluyorsa, bir sıkıntısı varsa bu konuda belediye başkanı CHP’li öbürü MHP’li diyip sessiz kalınıyorsa üzülürüm. Bir dert varsa hep beraber çözmemiz lazım. Artık insanların aklında kalsın diye mizah yapıyorum.”

“Çöple ilgili sorunum yok, transferle ilgili sorunum var”
Kurban Bayramı’nda çöp konteynerlerinin temizliğine yönelik şikayet ve eleştirilere de yanıt veren Başkan Çetin Akın, “Çöp sorunu varsa nedenini bilmemiz lazım. Kurban Bayramı’nda TIR’lar yetişmiyor. Bu, bütün ilçelerin sorunu oldu. TIR gelmiyor. Çöpleri aracımızla topladık. Arkadaşlarımız çöpleri TIR’a boşaltmak için transfer istasyonunda 4-5 saat bekledi. Vatandaşa bakıyorsun ‘çöplerin temizliğini yapmadı’ diyor. Benim personelim var, her şeyim var. Defalarca söyledik; ‘tedbir alın’ dedik. Dolu aracım 4-5 saat TIR beklerse buradaki varil de dolacak tabii ki. Çöple ilgili sorunum yok, transferle ilgili sorunum var.

“Kooperatif Sokağı, Kervan Yolu’nun devamını, aradaki sokakların tamamını yapacağım”
Başkan Çetin Akın, bir diğer şikayet ve eleştiri konusu olan İstasyonaltı Mahallesinin yol sorunlarına dair de bilgi verdi. Başkan Çetin Akın, konuyla ilgili olarak “İstasyonaltı Mahallesinde bizi her gün eleştiriyorlar. İstasyonaltı Mahallesinin taş döşeme işi var ama büyükşehir söz verdiği halde yağmurlama suyunu tren yolunun oradan alıp Kısmalı Yolu’ndan kanala bağlayacaklardı bir türlü olmadı. İhale de iptal oldu. Şimdi Kooperatif Sokağı, Kervan Yolu’nun devamını, aradaki sokakların tamamını yapacağım. Oranın taşlarının parasının tamamını ödemiş durumdayım. O kadar tedbirli gidiyoruz, yalnızca işçilik için ihaleye çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Manisa'da acı veda: Eşi tarafından öldürülen 4 çocuk annesi kadının cenazesi toprağa verildi Manisa'da acı veda: Eşi tarafından öldürülen 4 çocuk annesi kadının cenazesi toprağa verildi

“Biz kuruşun hesabını veriyoruz. Bundan sonra da o maaşlar alınmayacak herkes duysun, bütün Turgutlu bilsin”
Turgutlu Otobüs Terminali hakkındaki iddialara da “Her zaman şeffaf belediyecilikten bahsediyoruz, yaptığımız her şeyde hesap verebilir olduğumuzdan bahsediyoruz” sözleriyle yanıt veren ve otobüs terminalinin son 5 aylık bilançosunu paylaşan Başkan Çetin Akın, şunları söyledi:
“Garajla ilgili sıkıntılar varmış, arkadaşlar dedikodu yapıyorlarmış. Bizden önceki belediye başkanlarımız da hatırı sayılır maaş alıyorlardı. Ben de göreve geldiğimde 4-5 ay kadar 2019 yılının parasıyla yaklaşık her ay 8’er bin TL maaş aldım. Pandemi de başladı. Bu benim içime sinmiyordu. Orada çalışan 9 arkadaşımız var. Pandemide ‘hiçbir arkadaşımızı işten çıkarmayacağız, maaşını ödeyeceğiz’ dedim. Turgutlu’da olduğu gibi orada da kiraları almama kararı aldık. Paramız yetmediğinde o çocukların maaşını ödeyebilmek için krediler kullandık. Bu ay itibariyle sağlıklı bir yapıya ulaştı; kredileri bitti, devlete SGK’ya, hiçbir kuruma herhangi bir borcu yok. Otobüs terminalinin 5 aylık getirisi 1 milyon 290 bin TL. Beş ay için 411 bin TL kira gelirleri var. Kira gelirleriyle birlikte 1 milyon 701 bin 88 TL. Şehir içi otobüsleri kira vermeyi reddediyorlar mahkemelik bir durum var. Şu anki alacağın bedeli belli değil ama bu beş ay içerisinde reddettikleri iade faturası 144 bin TL. Beş aylık sürede kalan gelir 1 milyon 557 bin TL. Elektriğe 155 bin TL, personel maaşlarına ve SGK’ya 714 bin TL, Emlak Vergisi olarak 18 bin 500 TL, işletme hakkı bedeli olarak 20 bin TL, KDV ödemeleri olarak 174 bin 541 TL, stopaj ödemeleri olarak 36 bin 900 TL. Garajı komple ben boyattım, müdahale ettim, garaj boya tamiri 37 bin TL. Muhasebe giderleri 51 bin TL, amortisman giderleri 34 bin TL, su faturası 4 bin 500 TL, temizlik giderleri 12 bin 570 TL. Matbaa giderleri ve muhtelif giderler 135 bin TL. Kalan para 136 bin 867 TL. Kasamızda mümkün olduğu kadar kötü günler için para biriktireceğiz. Burası, kendi kendini zor idare ettirebilen bir şirket. Pandemi gibi başımıza kötü bir şey geldiğinde sıkıntılar yaşadık, kendi garantörlüğümü kullanıp krediler çektik. Bu hesaplar bütün kamuoyunun bilgisine. Biz kuruşun hesabını veriyoruz. Bundan sonra da o maaşlar alınmayacak herkes duysun. Bütün Turgutlu bilsin, dedikodu yapan arkadaşlar da gelip bütün bilgileri alabilirler, herkesle paylaşabilirim bu bilgileri.”