Başkan Çelik; “Yeni yapılan revizyon planında otopark alanları, sosyal donatı alanları ve modern pazar yerleri ihtiyacı çözüme kavuşturulmadan başarılı bir plan olamaz” dedi.

Özel'den Erdoğan'a 'teğmenler' tepkisi: "Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez, vazgeçin" Özel'den Erdoğan'a 'teğmenler' tepkisi: "Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez, vazgeçin"

“HER MAHALLE EŞİT DÜZEYDE OLMALI”
İlçenin trafik sorununa ve mahalleler arasındaki eşitsizliğe değinen İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, “imara en çok ihtiyacı olan ilçelerin başında Şehzadeler ilçesi gelmektedir. Şehzadeler tarih ile iç içe yaşayan kültürel bir ilçedir. Mesai saatleri içerisinde ilçe nüfusu %50, trafik yoğunluğu ise yüzde 70-80 artmaktadır. İlçemizin beldelerden mahallelere dönüşen merkezlerinde de aynı sorunlar yaşamaktadır.  Şehrin trafik yoğunluğunun ters yönlere dağıtılması yeni yerleşim yerleri ve kamu binalarının da ona göre tasarlanması gerekmektedir. Ayrıca mahallelerin içerisinden geçen sulama kanalları ve dereler acilen ıslah edilerek düzenlenmelidir. Mahalleler arasındaki farklılığı kaldırmak için her mahalleye sosyal donatılar, kent park gibi dinlenme alanları yapılmalı ve her mahalleye eşit yaklaşılmalıdır” diye konuştu. 

“ADA İÇİ OTOPARKLAR DÜZENLENMELİ”
Şehzadeler ilçesinin en büyük sorunlarının başında gelen otopark sorununa da değinen İYİ Partili Çelik, “Yaptığımız incelemelerde ada içi otoparklarda kat mülkiyeti haricinde kişilerin kullanıldığı, gerçek hak sahiplerinin mağdur edildiğini tespit ettik. Buradan Şehzadeler Belediye Başkanı sayın Gülşah Durbay’a çağrıda bulunuyorum; seçim döneminde vatandaşımızın her zaman yanında olacağız diye beyanat vermiştiniz şimdi sizi göreve davet ediyorum. Sayın Durbay,  Şehzadeler ilçesinde bulunan bütün sorumluluklar üzerinizdedir. Konuyla ilgili şikayetleri bir üst makam mı yoksa bu siz mi çözersiniz bilemem ama işinizi kolaylaştırmak için yaptığımız araştırmalarda çevre belediyelerin yapmış olduğu uygulamalar hakkında bilgiler topladık. Kat mülkiyeti olanların arsa payına göre otoparkta hak sahibi olduğu unutulmamalıdır. Kısacası Apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl yapılır? Konusu hakkında hazırladığımız raporları dilerseniz sizlerle paylaşabiliriz. Böylece mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmış oluruz ” dedi. 

“VATANDAŞ EV SAHİBİ YAPILMALI”
Sözlerinin sonunda imar alanında tek parça yeri olan vatandaşların mağdur edilmeden ev sahibi olabilmesi için çalışmaların artması gerektiğine vurgu yapan Başkan Çelik sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “ Çevre yolunun İzmir'e bakan kısmı imar düzenlemesine girdi. Fakat bu alanlar imarın rahatlaması için yeterli olmayacaktır. Bu alanların birçok kısmının yıllar önce bazı kişiler tarafından alındığı bilinmektedir. Bu planda sadece bir parça yeri olan vatandaşlar korunmalı ve o bölgelerin kat yüksekliği arttırmalıdır. Gerekli yerlerde TOKİ desteği devreye sokularak hak sahiplerine en yüksek oranda ev sahibi olma hakkı verilmelidir. Ayrıca kırsal mahallelerde gelecek olan imar planı da vatandaşın görüşü alınarak yapılmalıdır”

Editör: İclal Çiçek