Konut satışında yeni dönem bugün başlıyor Konut satışında yeni dönem bugün başlıyor

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı arasında, Hem İşte Hem Eğitimde (HİHE) programı kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Genç kadınların mesleki eğitim yoluyla üretime katılımlarını teşvik etmek amacıyla “Hem İşte Hem Eğitimde” programını yürüten Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki ve teknik eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile 18-29 yaş arası ne eğitim kademelerinde ne de istihdamda yer almayan genç kadınlara yönelik Manisa’da mesleki eğitim kursları açılacak.

Geliştirilecek özel sektör iş birlikleriyle kursları başarıyla tamamlayan genç kadınların üretimde aktif rol almaları hedefleniyor. Protokol, mesleki eğitim kurslarının yanı sıra, gençler arasında mesleki eğitimin önemini anlatmak için çeşitli farkındalık çalışmaları yapılmasını da kapsıyor. Bu çerçevede, Manisa’da ortaöğretim ve meslek liselerindeki öğrenciler için bilinçlendirme seminerleri düzenlenecek, öğretmenler ve velilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapılacak ve meslek seçiminde rehberlik desteği sunulacaktır. Bu sayede, öğrencilerin kariyer planlamalarını daha bilinçli bir şekilde yapmaları desteklenerek, istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedefleniyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde başlayan Hem İşte Hem Eğitimde burs programı da yeni öğrencilerin desteklenmesiyle devam ettirilecek. 

İnci Holding’de imzalanan protokol törenine; Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ve Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç ile İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, İnci Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, İnci Vakfı Genel Müdürü Elif Türkmen Elbirler katılım gösterdi. 

İmza töreninde konuşan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, “Millî Eğitim Bakanlığı'nın ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün odak noktasında mesleki eğitim var. Bizim amacımız sanayi sektöründe meydana gelen gelişmeler ile eğitim sisteminin eş güdümünü sağlayarak, nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamak ve öğrencilerimizi ülkesine, milletine, vatanına faydalı, mesleki bilgi, beceri ve birikimlerle donatıp mezun olduktan sonra da eğitim aldıkları alanlarda istihdam edilmektir. Cevdet İnci Vakfı ile imzaladığımız bu iş birliği protokolü ile amacımıza bir adım daha yaklaşıyoruz. Ayrıca 18-29 yaş arası ne eğitim kademelerinde ne de istihdamda yer almayan genç kadınlara yönelik Manisa’da mesleki eğitim kursları açarak bu kadınlarımızın istihdamına katkı sağlamak bizi ayrıca mutlu etmektedir.” diye konuştu.
İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, ana hedeflerinin toplumda üreten bireylerin sayısını artırmak olduğunu belirterek, “Hem İşte Hem Eğitimde programımızdaki faaliyetlerimize başlamadan önce İzmir’de olduğu gibi Manisa’da da pek çok özel ve kamu kuruluşuyla görüşerek ihtiyaçları dinledik ve hedeflerimizi anlattık. Bu görüşmelerimiz sonunda Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Valiliği’nin programımıza inançlarından dolayı onur duyduk. Programımız, yalnızca genç kadınları değil, tüm öğrencileri kapsayan geniş bir vizyona sahip. Bu iş birliği sayesinde, gençlerin erken yaşlardan itibaren mesleki eğitimin önemini kavramalarını ve bu alanda bilinçli adımlar atmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Toplumun kalkınmasının en başta kadınların da istihdamda yer almasıyla mümkün olacağını hepimiz biliyoruz. Bizimle aynı inanca sahip kurumların olduğunu görmek mutluluk verici. Bu protokolün ardından açacağımız kurslarda özel sektörün ve sektör liderlerinin yol arkadaşlığına ihtiyacımız olacak. Bu iş birliği sayesinde, eğitim, sivil toplum ve iş dünyası arasında güçlü bir köprü kurarak, öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarına ve 21. Yüzyıl becerileriyle istihdam edilebilirliklerinin artmasına katkı sağlamak ana amaçlarımız. Manisa Valiliği’ne ve Manisa İl Milliği Eğitim Müdürlüğü’ne destekleri için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: İclal Çiçek