Hasan Pekcan 6 Ocak 2025'te cep telefonundan banka görevlisi olduklarını söyleyen kişilerce üç farklı 440'lı numaradan arandı. Habertürk'ün haberine göre, dolandırıcılar, güvenlik sebebiyle ve kredi başvurusunun olumlu sonuçlanması için hesaplarının Merkez Bankası'nda yer alan tek bir hesaba toplanması gerektiği konusunda Pekcan'ı ikna etti. Pekcan, bunun üzerine iki farklı banka hesabından Şükrü Ç. ve Faruk K.'ye toplamda 1 milyon 646 bin 210 TL gönderdi.
Dolandırıldığını anlayan Pekcan, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayetçi oldu. Olayı inceleyen savcılık, 8 Ocak'ta paranın transfer edildiği iki şüphelinin hesaplarının bloke edilmesi ve para başka hesaba aktarılmışsa aktarılan hesap sahiplerinin tespit edilmesi, para çekilmişse kamera görüntülerinin gönderilmesi amacıyla ilgili bankalara yazı gönderdi.
440'lı numaraların kim tarafından kullanıldığını tespit etmek için Türk Telekom'a yazı gönderen Savcılık, Hasan Pekcan'ın şüphelilerle görüşme kayıtlarını da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) talep etti. Savcılık, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne hesap sahiplerinin tespit edilmesi ve tespit edildikten sonra gözaltına alınarak mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatını verdi.
DEZENFEKTAN SKANDALI KARİYERİNİ BİTİRDİ
Odatv, 16 Nisan 2021'de dönemin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'ın dezenfektan üreticisi iki şirketin sahibi olduğunu, bu şirketler üzerinden üretilen dezenfektanın ise Ticaret Bakanlığı'na satıldığını belgeleriyle ortaya koymuştu. Haberde, o güne kadar bakanlık bünyesindeki kurumlara 9 milyon TL'lik ürün satıldığı belirtilmişti.
2018'den 2021 yılına kadar Ticaret Bakanı olan Ruhsar Pekcan'ın görevine 21 Nisan 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla son verilmişti. Kamuoyu, Hasan Pekcan ismini bu olay vesilesiyle öğrenmişti.