MANİSA (İHA) -
Manisa Büyükşehir Belediyesi, minik öğrencilere doğa ve hayvan sevgisini aşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Atatürk Kent Park’ta anaokulu öğrencileri için özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Manisa Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde özel eğitimlerden geçen köpekler, kendilerini izlemeye gelen minik öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı. Minik öğrenciler, yetenekli köpeklerin gösterilerini adeta nefeslerini tutarak izledi.

Öte yandan, ‘Ben Minik Tarzan’ım, Afetlere Hazırım’ projesi kapsamında, anaokulu öğrencilerine yönelik afet farkındalık eğitimi de gerçekleştirildi. Etkinlik sonrası minik öğrencilere sertifika dağıtıldı.

“Köpekleri eğitip, sahiplendiriyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Afet ve Durum Yönetimi Uzmanı Serhan Karabey Doğru, şunları söyledi: “Manisa Büyükşehir Belediyesi Köpek Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, teknik ve sosyal anlamda, iki farklı şekilde hizmet vermekteyiz. Teknik kısmı, afetler gibi zor durumlarda bize yardımcı olabilecek köpekler. Diğer ise sosyal köpekler. Özellikle sokaklardaki köpek popülasyonunu azaltmak adına geliştirdiğimiz olduğumuz bir proje. Köpekleri alıp, temel itaat ve ileri itaat eğitimleri verdikten sonra, gerek alan koruma, gerekse terapi anlamında branşlaştırdıktan sonra sahiplendiriyoruz. Bugünde Atatürk Kent Park’ta öğrencilerimizi ağırladık. 7. Kitap Fuarı’nda standımızı kurduk. Öğrencilerimize ‘Ben Minik Tarzanım, Afetlere Hazırım’ ve ‘Candostum’ gibi projelerimiz kapsamında doğaya ve sokak canlarımıza sahip çıkmaya yönelik bilgiler verdik. Köpeklerimizin yangın tespiti, koku tespiti, terapi gibi yeteneklerini gösterdiler ve talimatlarımızı dinleyerek yaptıkları hareketlerle heyecanlı gösteriler yaptılar. Öğrencilerimiz sevimli dostlarımızla güzel vakitler geçirdiler.”

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi'nin İngilizce kurslarına yoğun ilgi Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi'nin İngilizce kurslarına yoğun ilgi



“Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak çok değerli”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Koordinatörü Derya Hüner ise amaçlarının, sokak hayvanlarının yaşam hakkına duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Hüner; “Bugün minik öğrencilerimiz geldi. Onlara eğitim köpeklerimizle çok güzel gösteriler yaptık. Biliyorsunuz ki çocuklara hayvan sevgisini aşılamak çok değerli. ‘Ağaç yaşken eğilir’ sözü hakikaten çok anlamlı bir söz. Bu tür etkinliklerimiz, her canlının yaşam hakkını savunan bireyler yetiştirmemizde muhakkak fayda sağlayacaktır. Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde kurulan Sokak Hayvanları Komisyonumuz da düzenli olarak toplanmakta. Sokaktaki canlılarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için neler yapabilir konusunda sürekli çalışıyoruz. Çok şanslıyız ki Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek de, aynı zamanda Sokak Hayvanları Komisyon Üyemiz olan eşi Nurcan Zeyrek de, sokak hayvanlarımızın yaşam hakkına çok saygı duyan insanlar oldukları için, bu konuda önümüz açık. Tüm fikirlerimizi şeffaflıkla dinliyorlar. Sokak canlarımız için yapılabilecek her türlü proje için ellerinden geldiğince destek oluyorlar.” şeklinde konuştu.
Minik öğrenciler ise gösteriyi çok beğendiklerini belirtti.

Editör: İclal Çiçek