Gazeteci Nurgül Yılmaz’ın konuğu olan Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, samimi açıklamalar yaptı. Eşiş Ferdi Zeyrek’in bilinmeyen yönlerini anlatan Nurcan Yılmaz, “Ferdi Zeyrek Mimarlar Odası Başkanıyken Sayın Cengiz Ergün’ün imarla ilgili usulsüzlüklerine karşı bir mücadele veriyordu. Ben de bunlara şahit oldum. Yerel seçimlerde bu yüzden Cengiz Ergün’ün kazanamayacağını biliyordum.” diye konuştu.  

“Ferdinin il başkanlığı olmasaydı belediye başkanlığı da olmazdı.” diyerek sözlerini sürdüren Nurcan Zeyrek, “İl başkanlığına adaylığını koyduğu zaman Manisa’da herkes kazanamazsın, bu değişim olmaz gibi ifadeler kullandı. Ama Ferdi çok hedefine kitlenmişti. Ben il başkanı seçimini alacağım, il başkanı olacağım. Ve Genel Başkan Özgür Özel’in bana yüklediği bu sorumluluğun üstesinden geleceğim dedi. Çok konsantreydi. Ben il başkanlığı seçiminde yüzde 50’ye 50 diye düşünüyordum.  Ama o çok inanıyordu. İl başkanlığını kazanınca ben büyükşehir belediye başkanlığı için adaylığı açıklandığında ben yüzde 100 kazanacağından emindim. Hiç şüpheye düşmedim.”

Belediye başkanı olduktan sonra eşiyle çok fazla görüşemediklerini hatırlatan Nurcan Zeyrek,

“Şimdi akşamları Ferdi’nin ne zaman geleceğin, hatta gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz.  Gelince çok seviniyoruz. Bazen biz uyurken geliyor sabah erkenden çıkıyor. Görmüyoruz. Kızım bazen babası evde mi değil mi bilmiyor. İşleri oturtuncaya kadar bu böyle gidecek. Hazırlıklıyız bu duruma.”

Ahilik Haftası'nda tavuklu pilav ikramı Ahilik Haftası'nda tavuklu pilav ikramı

EN ÇOK ISPANAĞI SEVER   

Ferdi Zeyrek’in en çok ıspanağı sevdiğini ifade eden Nurcan Zeyrek, “Sebzeyle arası hiç yok ama en sevdiği yemek ıspanak. Ispanağı inanılmaz çok seviyor. Haftanın dört günü önüne koyun neden ıspanak demez. Kendisi de yemek yapıyor. Hatta şiş kebap yapıyor. Patlıcan, domates közler. Kış için hazırlık yapar. İnanılmaz iyi çiğ köfte yapar. Kendi yoğurur kendi yapar sonra komşularımıza da dağıtıyoruz. Özel sinici bile var. Tabi son bir yıldır pek yapmıyor. Zaman yok…  

Nurcan Zeyrek, Manisa’nın tanıtımı için MasterChef Türkiye çekimlerinin Manisa’da yapılacağını, ayrıca Manisa’nın magnet logosunun yapıldığını satışa sunulacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Murat Yalçın