Kahvaltının ardından Rektör Ataç, üniversitenin çalışmaları ve akademik durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Görev yaptığı 4 yıl içinde yapılan çalışmaları da anlatan Prof.Dr. Ahmet Ataç, üniversitenin 3 enstitü, 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 28 uygulama ve araştırma merkezi, teknokent ve hastaneden oluştuğunu ifade etti.Üniversitede toplam 44 bin 813 öğrencinin bulunduğunu aktaran Rektör Ataç, 2 bin 393 de personel bulunduğunu belirtti. 1786 akademik personelin de görev yaptığını ifade eden Prof. Dr. Ataç, idari çalışanlarla birlikte büyük bir aile olduklarını söyledi. 

Türkiye’nin 6 Şubat’ta deprem felaketi yaşadığını hatırlatan Rektör Ataç, deprem bölgesinde toplam 250 kişilik ekibin ilk anlardan itibaren seferber olduğunu ve çeşitli faaliyetler yürüttüklerini aktardı. Hem psikolojik destek hem de gönüllü sağlık personeli ile deprem bölgesinde faaliyet gösterdiklerini kaydeden Rektör Ataç, daha sonrasında da depremzedeler için yaptıkları çalışmaların sürdüğünü söyledi. Deprem bölgesinde TÜBİTAK destekli projelerin de yürütüldüğünü ifade eden Rektör Ataç, binaların incelendiğini ve sonuçların Manisa ölçeğinde yaşanabilecek felaketler açısından yol gösterici olduğunu açıkladı. Rektör Ataç, “Depremden en az zararla kurtulabilme çalışmalarını inşaat mühendisliği bölümümüzle yürütüyoruz. Bu çalışmalarla birlikte Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde konutların haritasını çıkarıyoruz. Röntgenini çekip Manisa’daki binaların durumunu göreceğiz. Manisa’nın tüm bölgelerinde yaklaşık 600 bin konutun risk analizi tamamlanacak. İnsanlarımız binalarının durumunu bilsinler istiyoruz” diye konuştu. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin, ‘Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi’ logosunu da almaya hak kazandığını duyuran Ataç, “ Göreve geldiğimde en büyük hedefim üniversitenin standart bir kuruluştan kalite belgesini almasıydı. Bunun için 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak da kurumsal akreditasyona 3 ay önce toplam yererlilik çerçeveleri belgemizi aldık. Kalite güvencesini sağlamış yükseköğretim programlarında TYÇ logosu mezunların diploma eklerinde, transkripte ve mezuniyet belgelerinde yer alacak. Bu da öğrencilerimizin iş hayatlarında daha kolay kariyer edinmelerine yardımcı olacak. Üniversiteler artık yetiştirdikleri öğrencilerin istihdamı ile iş bulabilirliği ile sıralamaya girecek. Biz de iş başı eğitimle bunu sağlamak için çalışıyoruz. Hem iş dünyamızın elini rahatlattık hem de çocuklarımızın uygulama kabiliyeti artırarak onların toplam kalitesini artırdık” dedi. Teknofes’te de büyük başarılar kazandıklarını anlatan Rektör Ataç, hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençlerin yanında olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Ataç, “ Çocuklarımızın bu alandaki motivasyonunu ve cesaretin artırdık. Yarışmalarda birçok birincilik elde ettiler” dedi. 

YÖK’ün yaptığı sıralamada sosyal sorumlulukta Atatürk Üniversitesi’nden sonra ikinci sırada bulunduklarını açıklayan Prof. Dr. Ahmet Ataç, “ İhtiyaç sahiplerine, şehit gazi yakınlarına kadar biz bu süreçte toplumla birleştik. Mezun ettiğimiz öğrenciler insani değerleri bilmeli ve bunun gerekliliklerini yerine getirmeleri için çalışıyoruz” diye konuştu. 
Görevde oldukları dönem içerisinde bilimsel yayına da önem verdiklerini dile getiren Rektör Ataç,  kişi başına düşen akademik yayında ortalamanın 0,46 olduğunu, Manisa CBÜ’nün ise 0,50 oranını yakaladığını belirtti. Rektör Ataç, amaçlarının kişi başına 1 akademik yayın hedefinde olduklarını da sözlerine ekledi. Rektör Ataç, “Bizim dönemimizde akademik personelin hem yayın sayısı nicelik olarak arttı hem de yayın kalitesi nitelik olarak arttı. Bu rakamlar yetmez. Biz Türkiye ortalamasını geçmek istiyoruz” dedi. 

ONKOLOJİ HASTANESİ AĞUSTOS’TA AÇILIYOR
Rektör Ataç daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Onkoloji Hastanesi’nin en geç ağustos ayı içerisinde açılacağını dile getiren Rektör Ataç, üniversite hastanesinin de yeni poliklinik binalarının açılmasıyla birlikte daha fazla hastaya hizmet verdiğini söyledi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne yapılan başvurulardan da bahseden Ataç, 2022 yılında ayakta tedavi alan hasta sayısının 952 bin 112 olduğunu, 2023’ün ilk 6 ayında ise 471 bin 211 hastaya ayakta tedavi hizmeti verdiklerini aktardı. Rektör Ataç, 2022 yılında 40 bin 222 hastanın yatarak tedavi olduğunu, 2023 yılının ilk 6 ayında 21 bin 208 hastanın tedavi olduğun belirtti. Rektör Ataç, günlük 6 bin hastaya hizmet verildiğini ve hastanenin 699 yataklı olduğunu da belirtti.  Rektör Ataç, “ Hastanemizdeki kalite standartlarında 2022 yılında 92 puana ulaştık, aldığımızda 87 puandı. Hedefimiz 95 puana çıkmak” diye konuştu. 

Üniversite hastanesinin borcuyla ilgili soruyu da cevaplandıran Ataç, “Biz devraldığımızda bir borç stoku vardı. Bu borç stokunu tamamıyla erittik. Şu an vadesi gelmiş ödenmemiş borcumuz yok diyebilirim. Kaçakları engelledik, yüzde 39 bandında kaçak vardı. Alımları düzene koyduk, 9 milyon ciromuz vardı aylık, şu an aylık 53 milyon civarında. Maliyetleri düşürdüğünüz, kaçakları engellediğiniz zaman ciroyu da artırdığınız zaman belli bir kar marjınız  oluşuyor. Biz doktorumuzun da çalışanımız da aldıkları payları her ay düzenli olarak ödüyoruz” dedi. 

Önümüzdeki ay görev süresinin dolacağıyla ilgili soruya yanıt veren Rektör Ataç, “Tekrar göreve talibim, başvurumu yaptım. Şu ana kadar benimle birlikte 23 arkadaşımız adaylık başvurusunu yaptı. Benim atandığım sene 40 arkadaşımız adaydı” ifadelerini kullandı.

Şehzadeler'de engelliler için önemli adım: Ortak çalışma başlatılacak Şehzadeler'de engelliler için önemli adım: Ortak çalışma başlatılacak