Alaşehir ilçe Tarım Müdürlüğü, çiftçileri zeytin pamuklu biti konusunda uyardı.

Yapılan açıklamada,

" Zeytin Pamuklu bitinin Larvaları ,Zeytin somaklarında ,tomurcuk sapları ve sürgün uçlarında bitkini özsuyunu emerek ,ağaçların ve sürgünlerin zayıflamasına çiçek ve çiçek tomurcuklarının dökülmesine neden olabilirlerDoğada Zeytin Pamuklu bitlerini kontrol altında tutan birçok doğal düşmanları bulunmaktadır.

Lise öğrencilerinden üstün performans
Lise öğrencilerinden üstün performans
İçeriği Görüntüle

Bulaşık bahçelerde sulama ,gübreleme ve budama tekniğine uygun olarak yapılmalıdır. Gübreleme toprak tahliline uygun olarak yapılmalı fazla azotlu gübre kullanmaktan kaçınılmalı ve her yıl tekniğine uygun olarak iyi ışık ve havalanma sağlayan budama yapılmalıdır.
Somaklarda pamuklanma çok yoğun ise zeytin ağaçlarının sadece yoğun zarar görmüş dalları ilaçlanmalıdır. Kapama İlaçlamadan kaçınılmalıdır. Böylece doğal düşmanların fazla zarar görmesi önlenecek ve doğal denge korunmuş olacaktır.


En Uygun Mücadele Zamanı sürgün uçlarında ilk pamuklanma görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere ,çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.

İlaçlı mücadelede kullanacağınız Bitki Koruma Ürünün mücadele yapılacak zararlıya karşı ruhsatlı olmasına ve üzerinde yazan dozdan fazla kullanılmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yetişkin bir zeytin ağacında ortalama 500 bin çiçek oluşmakta ,bu çiçeklerin %2 -3 ü tuttuğunda yeterli meyve olmaktadır."