İstanbul merkezli operasyon Manisa’ya da uzandı İstanbul merkezli operasyon Manisa’ya da uzandı

Kula Belediyesinde yaşanan olaylarla ilgili Başkan Hikmet Dönmez ve iki koruma memuru tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, şunları söyledi: Makam odasında; şoförü ve korumasıyla birlikte iki vatandaşımızı darp eden CHP’li Manisa Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez sevkedildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Belediye Başkanlığı gibi millete hizmet için değerlendirilmesi gereken ciddi bir makamı şiddetin aracı olarak kullanmak milletimizin iradesine yapılmış en büyük saygısızlıktır.
Şiddete başvurmak; belediye başkanı olma ahlakıyla bağdaşmayan, milletin oylarıyla bulunduğu makama gelme vasfına yakışmayan bir garabettir.
Kapsayıcı ve kucaklayıcı olması gereken makamları güç zehirlenmesinin getirdiği gözü dönmüşlükle mafyavari oluşumların karargâhı haline getirenlerin işgal ettikleri koltukları derhal terk etmeleri gerekmektedir.
Akılla, ahlakla, vicdan ve insanlıkla izah edilemeyecek bu kendini bilmezliği kati surette reddediyor; sürecin hukuk önünde takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.
Manisa’mızı şiddet eylemleriyle, barbarlık ve zorbalıkla gündeme getirenleri esefle kınıyorum.”

MHP’Lİ AKÇAY’DAN İDDİALAR 
MHP Grup Başkan Vekile Erkan Akçay, Kula Belediyesi’nde meydana gelen olaylarla ilgili çarpıcı iddialar paylaştı. Akçay’ın açıklamasına göre, Kula Belediyesi'nde mesai 17:30'da bitmesine rağmen, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez saat 16:30'da "mesai bitti" diyerek çalışanları evlerine göndererek, güvenlik kameralarını kapattırdı. Akçay, Dönmez'in belediyeye çağırdığı iki iş insanını, saat 17:05'te makamında 7 kişiyle birlikte linç ettiğini ileri sürdü.

"ABİMİ KULA BELEDİYESİ'NDE ÖLDÜRÜYORLAR"
Akçay, linç edilenlerden birinin kardeşinin "Abimi Kula Belediyesi'nde öldürüyorlar" diyerek emniyeti aradığını ve polislerin belediyeye gelmesi üzerine, Hikmet Dönmez ve yanındaki 7 kişinin linç ettikleri vatandaşları belediyenin arka kapısından dışarı attığını öne sürdü. 
Erkan Akçay, belediyeyi mafya gibi yönettiğini iddia ettiği Hikmet Dönmez'in derhal görevden alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Dönmez'in görevde kaldığı sürece Kula’nın can ve mal güvenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi. Akçay, CHP'nin bu şahsı partiden ihraç etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Mücahit Arınç'tan Özgür Özel'e Çağrı

AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez'in makamında iki vatandaşı darp ettiği için tutuklandığı olay üzerinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslendi. 

Olayı yaşandığı ilk andan itibaren takip ettiğini belirten Arınç, bundan sonra da hukukü sürecin takipçisi olacağını belirtti. 

Sosyal medyadan yaptığı açıklamasının son kısmında CHP Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'e seslenen Mücahit Arınç; "Manisalı bir genel başkandan beklentimiz, Manisa'mızın siyaset iklimini ve Manisalı hemşehrilerimizin kardeşlik ortamını zehirleyen bu yaklaşımı sergileyen şahsı partisinden ivedilikle ihraç etmesidir." dedi.

Editör: Murat Yalçın