Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu.

Narin'in cansız bedeni, köye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nin yanında bir çuval içinde sabah saat 8.45 sıralarında tespit edildi.

Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ise yaptığı açıklamada ilk bulgulara göre Narin'in öldürüldükten sonra çuvala konulduğunu aktardı.

Zorluoğlu, Narin’in 'şüphe uyandırmayacak şekilde' taşlarla gizlenmiş olarak bir çuval içinde dere kenarına bırakıldığını söyledi. Zorluoğlu, Narin'in son görüldüğü kıyafet ile bulunduğu bilgisini paylaştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Sorumlular adalet önünde hesap verecektir” açıklamasında bulunurken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise sorumluların en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Tunç, 16:20'de yaptığı ikinci bir açıklama ile cinayet soruşturması kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet Başsavcısı'nın daha görevlendirildiğini ve 21 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aktardı.

Halk TV Muhabiri Ferit Demir ise gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi, babası, iki kardeşi ve köydeki üç amcasının da bulunduğunu açıkladı.

8'İNCİ GÜNDE DEREDE ARAMA YAPILMIŞTI

Narin'i arama çalışmları kapsamında arama çalışmalarının 8'inci gününde gelen bir ihbar üzerine Eğertutmaz Deresi'nde arama çalışması yürütülmüştü.

Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirmişti.

"SORUMLU OLANLAR, ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşılmasına ilişkin “Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir” açıklamasını yaptı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Tunç'un paylaşımı şöyle:

“Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir.”

Bakan 16:20'deki ikinci açıklamasında ise şu i

"AKRABALARI OLAYI BİLİYORDU AMA SUSUYORLARDI"

MOSSAD'a casusluk davasında karar: 37 sanığa hapis cezası verildi MOSSAD'a casusluk davasında karar: 37 sanığa hapis cezası verildi

Narin'e ait cansız bedenin bulunmasının ardından Halk TV muhabiri Ferit Demir ise yaşananlara ilişkin  "Narin'in bazı akrabaları bu olayı biliyordu ama susuyorlardı. Yalnızca Narin'i alıp götüren değil, birçok kişi biliyordu ama sustular" ifadesini kullandı.

fadeleri kullandı:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

Editör: İclal Çiçek