Sadık Cangel
MANİSA (İHA) -Turgutlu Şehit Anıl Barış Çetin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cüneyt Aybey’in “Hatıralarla Yeni Edebiyatımız” ismiyle yayınlanan ikinci kitabında teni Türk Edebiyatının değerlendirmesi yapılıyor. Şehit Anıl Barış Çetin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başarılı çalışmalara imza atan okul müdürü Cüneyt Aybey, iki yıl önce yayınladığı “Seksenlerden Geliyorum Ben” isimli birinci kitabından sonra ikinci kitabını çıkardı. Okulunda akademik başarılardaki artıştan, proje çalışmalarına, sosyal etkinliklerinden, kültürel faaliyetlere kadar birçok başarılı çalışmaları gerçekleştiren Müdür Cüneyt Aybey, uzun yıllardır yaptığı edebi çalışmaların kitaplaşmasından ve ikinci kitabının yayınlanmasından elde edilecek tüm gelirin Filistin’e bağış olarak gönderileceğini belirtti.
Kitabın geliri Gazze'ye bağış olacak
Turgutlu Şehit Anıl Barış Çetin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cüneyt Aybey, "Uzun zamandır yapmış olduğum edebiyat çalışmaları nihayet ete kemiğe bürünerek 'Hatıralarla Yeni Edebiyatımız' adı altında yayınlanmaya başlandı. Göz nuru dökerek, bazı günler uykusuz kalarak, ekran başında kelime kelime uğraşarak yazdığım kitabımdan herhangi bir maddi beklentim yok. Zaten kitabımı maddi menfaat beklemeden yazdım. Beni sevenlerin, tanıyanların kitabımı alacağını zaten biliyorum. Kitabımın satışından elde edilecek tüm gelirin Gazze'deki Müslümanlara yardım olarak Filistin'e gönderileceğini buradan ilan etmek istiyorum. Belki bir farkındalık oluşur, az da olsa Gazze'ye destek oluruz diye düşünüyorum. Hakikaten vicdanen yaralıydım, Gazze'ye çok bir yardım yapamadığımızdan üzülüyordum. Bu vesile olur diye düşündüm. Netice-yi meram Mescid-i Aksa'nın kandilleri sönmesin, Gazze'de Müslüman çocuklar öldürülmesin, bir nebze de olsa desteğimiz devam etsin diyorum. Şimdiden destek olacak herkese teşekkür ederim." dedi.
Eğitimci- yazar Cüneyt Aybey’in yazdığı “Hatıralarla Yeni Edebiyatımız” isimli kitabın tanıtım yazısında: “Yeni bir dünya, yeni bir medeniyet ve yeni bir yaşam tarzının kültürümüze ve edebiyatımıza yansımasıyla Tanzimat’tan Cumhuriyet dönemine Yeni Türk Edebiyatı’nın hatıratlar üzerinden değerlendirmesini yaptığımız bu kitabın okuyucularına yeni bakış açıları kazandıracağını düşünüyorum. Çünkü çeyrek asırdan uzun bir süre Modern Edebiyatımız üzerine yaptığımız çalışmaların ete kemiğe bürünerek oluşan 'Hatıralarla Yeni Edebiyatımız' kitabında çok özel hatıraların ve çok güzel bilgilerin bulunduğu, Batı’ya yönelmenin bir göstergesi olan yenileşme devrinin farklı bir bakışla değerlendirildiği söylenebilir. Edebiyat devirleri, nesiller-şahsiyetler ve edebî hadiselerle ilgili daha önce hiçbir yerde duymadığınız, görmediğiniz bilgilere ulaşacağınız ve Batılılaşma maceramızın edebiyatımızdaki tesirlerini daha yakından göreceğiniz bir eser oluşturmaya çalıştık. Kültür değişimlerinin, siyasî yönelişlerin, estetik tercihlerin edebiyatımızdaki izlerini anlatmaya gayret ettik. Edebiyatımızın üç önemli yazarının hatıra kitaplarını referans olarak aldığımız bu çalışmada, Yenileşme Devri Türk Edebiyatı’nın dönemler halinde incelemesiyle ve değerlendirilmesiyle edebiyatımız hakkında okuyucuya orijinal bilgiler manzumesi sunulmaktadır.” ifadelerine yer verildi.