Haber: Ahmet ÜNSAL 

Pedallar, Büyük Zafer için coşkuyla çevrildi Pedallar, Büyük Zafer için coşkuyla çevrildi

Manisa görme engelliler Spor kulübü başkanı Mehmet Göktaş; ”Görme engelli sporcularımız mutlaka bu turnuvaya katılmak istiyor, biz de gerekirse trenle takımı Konya'ya götüreceğiz dedi.

Henüz tren biletlerini almadıklarını da ifade eden başkan Göktaş: “Engellilerin spor yapması için her şeyi yaparız, her türlü yokluğa, imkansızlığa rağmen vazgeçmeyiz gerekirse yaya bile gideriz” dedi.

“SESLENİŞİMİZ RESMÎ VE TÜM STK TEMSİLCİLERİNE”

Göktaş; “Başta Belediyelerimizden ve diğer kurumlar, özel sektörden de özellikle ulaşım desteği bekliyoruz. Engelliler spor yaptırmazsak, sağlıkları bozulur, zaten hareketsiz bir yaşantıları var, aynı zamanda evlerinden de çıkmıyorlar, spor yapması gereken kesim en başta engellilerdir, engellilerin spor yapması için herkes taşın altına elini koymalı” şeklinde konuştu.

Başkan Mehmet Göktaş, 2004 yılından beri il temsilcisi olarak görev yaptığını, 20 yıldır çocuk yaşta görme engelli gençleri alarak yetiştirdiğini, bu görme engelli gençlerden onlarca milli sporcu çıktığını, Manisamızı ve ülkemizi temsil ederek bizleri gururlandırdığını sözlerine ekleyerek, bugüne kadar belki 300 turnuvaya sporcu götürdüğünü ancak hiç araç bulamadığı bir turnuva olmadığını, ilk defa bu turnuva için araç desteği alamadığını söyledi.

“DEMİRDEN KORKSAYDIK TRENE BİNMEZDİK”
Mehmet Göktaş, genç yaştaki engellileri de kulüplerine sporcu olarak katılmaları için davet ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz araç bulamadık diye vazgeçersek, bundan en çok engelliler zarar görür, onun için vazgeçmeyeceğiz, demirden korksaydık trene binmezdik. Haftaya goalball turnuvası var, öbür ay satranç turnuvası var, daha başka aylarda yine spor faaliyetlerimiz var, bizim ayda bir turnuvamız olur, ayda bir defa ulaşım talebimiz olacaktır, başta belediyelerimiz olmak üzere kamu ve özel sektörden destek bekliyoruz.“

Editör: İclal Çiçek