İzmir’in Menderes, Menemen,Selçuk, Urla ve Çeşme ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İzmir'de 4 ilçede orman yangını: Selçuk'taki yangın Kuşadası'na sıçradı

Menderes ilçesi ormanlık alanda çıkan yangına 5 uçak ve 13 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracıyla havadan ve karadan müdahale ediliyor. Evlerin olduğu bölgede sirenler çalınarak, vatandaşların alandan ayrılması istenildi.

Alevlerin yaklaştığı kırsal Çamönü Mahallesi'nde, bazı evlerde yaşayan yurttaşlar tedbir amacıyla tahliye edildi. Alevler Çamönü Mahallesi'nde bir eve sıçradı. Büyük hasar gören evde yangın söndürüldü.

Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 3 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor - 2

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, öğlen saatlerinde başlayan yangının etkili olduğunu, müdahalenin sürdüğünü belirterek, en kısa sürede söndürülmesi temennisinde bulundu.

OTOBAN TRAFİĞE KAPATILDI

Çeşme Germiyan Mahallesi’ndeki kırsal alanda çıkan yangına 2 uçak ve 1 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 3 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor - 4

Öte yandan, Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi’ndeki yol kenarında da yangın çıktı. Otluk alandaki yangın nedeniyle, İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Yangına müdahale sürerken, uzun araç kuyrukları oluştu.

Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 3 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor - 6

Çeşme Belediye Başkanı Lal Deniz de yangının etkili olduğunu belirterek, müdahale etmek için su tankeri olan yurttaşlardan destek istedi.

SELÇUK'TAKİ YANGIN KUŞADASI'NA SIÇRADI

İzmir'de film gibi olay: Önce silahla vurdular, sonra hastaneye götürdüler! İzmir'de film gibi olay: Önce silahla vurdular, sonra hastaneye götürdüler!

Selçuk ilçesinde, çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormana da sıçrarken, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Selçuk ilçesinin Pamucak mevkisinde, saat 17.00 sıralarında çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Dumanı görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 5 helikopter olmak üzere 9 hava aracı, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 5 dozerle müdahale etti. 

Öte yandan yangın, Aydın'ın Kuşadası'ndaki ormana da sıçrarken, ekiplerin alevlerle mücadelesi devam ediyor. 

Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 3 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor - 9

Editör: İclal Çiçek