Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Savunma Sanayii Destek Fonu’na ilave kaynak yaratmayı amaçlayan düzenlemeye tepki gösterdi.

Manisa’da konuşan Özel, “Geçen hafta ‘İsrail saldıracak’ diye bir laf ortaya atmanın arkası, 70 milyarlık vergi.” dedi.

“SAVAŞ FALAN ÇIKMAYACAK”

“İhtiyaç duyulduğunda her birimiz o ordunun neferiyiz. Bu ülke zor günlerden birlikte çıktı.” ifadelerini kullanan Özel, şöyle devam etti:

“Ülkeyi kötü yöneten ve bu kötü yönetiminden dolayı ekonomiyi perişan eden, işsizliği çözemeyen, enflasyonu tek hanelilerden yüzde 80'lere kadar çıkaran ve o çok eleştirdiği, ‘enkaz devraldığım’ dediği rahmetli Ecevit'ten yüzde 30'larda enflasyon devralıp kendi yanlış politikalarıyla yüzde 85'lere çıkaran, bugün yüzde 50 enflasyonu, daha aşağı çekemeyen, hayat pahalılığında hepimizi ezen bu iktidar şimdi 'Savaş çıkacak, sesinizi çıkarmayın' diyor.

Onlara inanmayın. Savaş çıkarsa bu memleketi biz koruruz. Savaş falan çıkmayacak.”

"SOKAK HAYVANLARI SORUNU SINIFSAL"

Dün Gebze'deki hayvan barınağında 50'ye yakın hayvanın öldürüldüğünü kaydeden Özel, bu konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi. Sahipsiz hayvanlarla ilgili sorunun sınıfsal olduğunu belirten Özel, şunları kaydetti:

Bahçeli'den Öcalan'a çağrı: "Örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" Bahçeli'den Öcalan'a çağrı: "Örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin"

"Türkiye'de bir sokak hayvanları sorunu var. Bu sorun biraz da sınıfsal bir sorun. Hali vakti yerinde olanların, güvenlikli sitede olanların, çocukları özel okula servisle gidenlerin, evladını, eşini araba ile işine bırakanların çok göremediği bir sokak hayvanları sorunu var. Erkenden camiye gidenlerin, servissiz öğrencilerin yaşadığı, servise yürüyen kadınların, genç işçilerin yaşadığı böyle bir sorun var. Bununla akılcı mücadele etmek lazım. Bunun kaynaklarını hep beraber bulmak lazım. İktidar, muhalefet el ele vermek lazım. Ama asla ve asla cana kıymamak lazım."

Editör: İclal Çiçek