İsviçre merkezli USB, altın fiyatı tahminini yükseltti.

34 ilde ihracat arttı... İlk 5'te hangi iller var? 34 ilde ihracat arttı... İlk 5'te hangi iller var?

Aralarında Wayne Gordon ve Giovanni Staunovo'nun da bulunduğu analistler, külçe altının önümüzdeki dört çeyrekte ons başına 3200 dolardan işlem göreceği yönünde değerlendirmede bulundu.

Analistler, bankanın daha önce 3000 dolar olarak belirlediği tahminini yukarı yönlü revize ettiğini ve artan ticaret çatışmalarının değerli metalin belirsiz zamanlarda bir değer saklama aracı olarak oynadığı rolün altını çizdiğini belirtti.

DİĞER BANKALAR DA YÜKSELTTİ 

UBS'den önce diğer bankalar da son haftalarda sarı metal için fiyat hedeflerini yükseltti. Geçtiğimiz hafta, Macquarie Group altın fiyatlarının ikinci çeyrekte ons başına 3 bin 500 dolara çıkacağını tahmin etti. BNP Paribas ortalama fiyatların 3 bin doların çok üzerinde olduğunu göstermek için görünümünü yükseltti. 

UBS analistleri, külçe destekli borsa yatırım fonlarına daha güçlü girişlerin de gerçekleşmeye başladığını söyledi. Bunun yanında uzmanlar bu yatırım araçlarına yönelik devam eden talebin fiyatların daha da yükselmesi için temel bir gereklilik olmaya devam ettiğini ekledi. Analistler, merkez bankalarından gelen güçlü iştahın da kritik bir yapısal destek görevi görmeye devam edeceğini söyledi ve alımların yıllı bin metrik ton olan yeniden son yıllardaki seviyelere yakın olabileceğine dair sinyallere işaret etti.

Kaynak: ekonomim.com