Cumhuriyet Halk Partisi’nin il kongresinde Semih Balaban ile Ferdi Zeyrek yarıştı. Seçimin galibi Ferdi Zeyrek oldu. Bu sonuç Özgür Özel'in de bir zaferi olarak yorumlandı. Ayrıca Ferdi Zeyrek’in yönetim kurulu listesindeki 20 delegenin büyük çoğunluğu Özgür Özel’e yakın isimler.  

Özgür Özel’in geleceği, hatta CHP’nin geleceği açısından tarihi anların yaşandığı bir kongre oldu. İlginçtir; Kongreyi kazanan Ferdi Zeyrek’ten çok Özgür Özel “özne” konumundaydı. Gözler onun üzerindeydi.  

Kongreye ilginin oldukça büyük olması bence doğal. Çünkü Özgür Özel’in doğup büyüdüğü, “evim” dediği Manisa’da konuşacakları CHP’nin geleceği açısından büyük önem taşıyordu. Ve Özgür Özel sahneye çıkıp konuşmasını yapmaya başladığında ben hep salonu gözlemledim. Çünkü salondaki kalabalığın bir bölümünün Özgür Özel’e muhalif olduğunu herkes gibi ben de iyi biliyordum.

Ama ne kadarı muhalifti ve oran neydi… Bunu sırf seçim sonucuyla anlatmak da mümkün değildi. Özel, konuşması boyunca bence çok ikna edici ve etkileyici bir performans ortaya koydu. Kendinden emindi. Sahnedeki kürsüyü sık sık terk etti. Salondaki herkese hitap etmeye çalıştı. Sahnenin önünde sürekli sağa ve sola yürüdü. Kemal Kılıçdaroğlu’nu direkt eleştirmek yerine daha dolaylı bir dil kullandı. Çünkü tersini yapsa tepki alabilirdi. Ve konuşmasının sonlarına doğru helallik istediğinde salonun yüzde 80’ni ayağa kalktı ve alkışladı. 

Manisa teşkilatı Özgür Özel’e şu mesajı veriyordu. Bu mücadelede yanındayız…

Ve gelelim sonuca…

Başta ben olmak üzere çoğumuz için Ferdi Zeyrek’in kazanması çok beklenmeyen bir sonuç. Ancak sandık bu. Demokrasi böyle bir şey. Semih Balaban’ın son 2 ay içinde birçok ilçe kongresine müdahil olup kazanması il kongresini de kazanacağı izlenimini verdi ister istemez. Ancak süreç kongre saatine kadar Semih Balaban’ın lehine giderken salonda ne oldu da her şey tersine döndü.

Aslında cevap yukarıdaki cümlelerden birinde verildi.

Özgür Özel’in konuşmasının bitiminde salonda öyle bir rüzgar esti ki, inanın sonuç o andan itibaren Semih Balaban’ın aleyhine döndü. Salonun ayağa kalkıp alkışladığı an Semih Balaban için seçimin bittiği andı. Çünkü delegeler Özgür Özel’i CHP’nin yeni genel başkanı olabileceğine ikna olmuş, inanmıştı artık. Ve oyunu kullanırken Semih Balaban’a değil belki de Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemek için bu tercihi yaptılar.

Sonuçta 342 oy alan Ferdi Zeyrek CHP’nin il başkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın duran Semih Balaban 256 oy alabildi. Aradaki fark Özgür Özel- Kemal Kılıçdaroğlu farkı.    

Balaban kaybetmedi, Kılıçdaroğlu kaybetti.

Ya da…
Ferdi Zeyrek değil Özgür Özel kazandı.

Ferdi Zeyrek’in listesindeki büyük kongre delegeleri de Özgür Özel için ciddi bir artıdır.

Geçen haftaki yazımda bu kongrenin Özgür Özel açısından tam bir start anlamı taşıdığını söylemiştim. Hatta aday çıkararak risk aldığını ifade etmiştim. Özgür Özel risk adlı, kazandı, bu zaferle tüm CHP teşkilatlarına da güçlü bir mesaj verdi.

Genel başkanlık için memleketinden icazeti de güven oyunu da almış oldu.

Manisa’da siyasete başlayan Özgür Özel yine Manisa’da çok önemli bir yürüyüşü başlatmış oldu. Ve sanırım CHP’nin başına Manisalı bir genel başkan geliyor…