Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin sonuçlarını açıkladı.

YSK Başkanı Yener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçime katılan siyasi parti temsilcileri seçim sonuçlarını başkanlığımızdan canlı olarak takip etmişlerdir. YSK açık veri portalında 2009-2024 yılları arasında yapılmış olan seçimlere ait veri ve bilgilerin paylaşımı yapılmaktadır.

SEÇİMİN YENİLENECEĞİ İLÇELER

Özel'den İmamoğlu'na ziyaret: “Hedefimiz, Atatürk'ün partisini iktidara taşımak" Özel'den İmamoğlu'na ziyaret: “Hedefimiz, Atatürk'ün partisini iktidara taşımak"

2 Haziran'da Aksaray Güzelyurt, Kayseri Pınarbaşı, Şanlıurfa Hilvan, Sivas Yıldızeli ve Güneykaya ilçelerinde seçimler yenilenecek.

PARTİLERİN KAZANDIĞI BÜYÜKŞEHİRLER

Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde katılım oranı yüzde 78.1 2 olarak gerçekleşmiştir. 30 büyükşehirde AK Parti 12, YRP 1, DEM 3, CHP 14 büyükşehir belediye başkanlığı kazanmıştır.

KATILIMIN EN DÜŞÜK OLDUĞU İL VE İLÇELER

Yapılan seçimlerde en düşük büyükşehir belediye başkanlığında yüzde 67.34 ile Diyarbakır, il belediye başkanlığında yüzde 59.63 ile Bingöl, ilçe belediye başkanlığında yüzde 59.76 ile Diyarbakır Bağlar olmuştur.

KATILIMIN EN YÜKSEK OLDUĞU İL VE İLÇELER

Katılımın yüksek olduğu yerler ise büyükşehir belediye başkanlığında yüzde 84.97 ile Manisa, il belediye başkanlığında yüzde 83.44 ile Artvin oldu."

Editör: İclal Çiçek