Haber: MURAT YALÇIN 

Bülent Arınç...  Yakın siyasi tarihimize gerek sert çıkışları, gerek siyasi hamleleri ve gerekse duruşuyla adeta damga vuran siyasilerden biri oldu. 

Bazen çok eleştirildi, bazen takdir gördü. Ancak Arınç her dönemde söylediğini sakınmayan bir duruş sergiledi.  Manisalı kimliği ile hep ön planda oldu. 

Bülent Arınç 25 Mayıs tarihi itibarıyla 75 yaşını bitirip 76'dan gün almaya başladı. 

SİYASİ MÜCADELEYLE GEÇEN BİR ÖMÜR 
Aslen Manisalı olan Arınç, Jandarma Astsubayı İbrahim Arınç ile Sevdiye Arınç'ın dördüncü çocuğu olarak babasının görev yaptığı Bursa'da doğdu, 12 yaşındayken babasını kaybetti. Lise eğitimini Manisa Lisesi'nde tamamlamasının ardından 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve uzun süre Manisa'da serbest avukatlık yaptı.

GENÇLİK KOLLARINDAN TBMM BAŞKANLIĞINA 
Gençlik yıllarından itibaren siyasete ilgi duydu. Genel başkanlık görevini Necmettin Erbakan'ın üstlendiği Sağ görüşlü Millî Selamet Partisi'nin (MSP) Manisa Gençlik Kolları Başkanlığı ve Manisa İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Yunusemre’de Balkan ezgileri coşkusu: 100. Yıl Meydanı’nda unutulmaz akşam Yunusemre’de Balkan ezgileri coşkusu: 100. Yıl Meydanı’nda unutulmaz akşam

İLK ADAYLIĞI 91'DE
1991 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisi Manisa milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. 1994 Türkiye yerel seçimlerinde Refah Partisi'nden Belediye Başkan adayı oldu fakat başarısız oldu. 1995 Türkiye genel seçimlerinde tekrar Refah Partisi Manisa milletvekili adayı oldu ve ilk defa milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu´nda çalıştı. Yurt içi ve yurt dışı resmi toplantı ve sempozyumlara katıldı. 1999 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra kurulan Fazilet Partisi milletvekili olarak tekrar meclise girdi ve Fazilet Partisi Grup Başkan Vekilliği görevini icra etti.

Bülent Arınç, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucuları arasında yer aldı ve 2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Manisa milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2002 TBMM Başkanlığı seçiminde AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayı oldu. Yapılan seçimde birinci turda 369 oy alarak 22. TBMM Başkanı seçildi. 8 Ekim 2004 tarihinde yapılan TBMM Başkanlığı seçiminde tekrar seçildi ve görevini 22 Temmuz 2007 tarihine kadar sürdürdü.

Arınç, 2007 Türkiye genel seçimlerinde tekrar AK Parti Manisa milletvekili olarak meclise girdi. 1 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kabine revizyonunda Türkiye başbakan yardımcılığı makamında bulunan Hayati Yazıcı yerine Arınç getirildi. Hükûmet sözcülüğü görevini de üstlenen Arınç, 2011 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Bursa milletvekili olarak meclise girdi. AK Parti'nin seçim zaferi sonrası Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 61. Türkiye Hükûmeti'nde Başbakan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Erdoğan'ın 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde de görevine devam etti.

SİYASETE VEDA ETTİ AMA... 
2 Ocak 2014 tarihinde KIRSİAD isimli derneğin açılış töreninde 2015 yılının ilk çeyreğinde yapılması planlanan genel seçimleri işaret ederek siyasete devam etmeyeceğini açıkladı. Arınç, siyasete veda etmesine rağmen etkin rolünü sürdürdü. 

YAŞ GÜNÜ KUTLANDI 
Bülent Arınç'ın 75 yaş günü nedeniyle bir pasta sürprizi yapıldı. AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Milletvekilleri Bahadır Yenişehirlioğlu, Tamer Akkal, Mücahit Arınç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve teşkilat yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen istişare toplantısında Arınç'ın doğum günü kutlandı. 


75 yıllık hayatına birçok şeyi sığdırmayı başaran Arınç, halen AK Parti'nin sözü dinlenen isimlerinden biri olmayı sürdürüyor. Türk siyasetinde verdiği demeçlerle son 35 yılı aşkın bir süredir her dönemde gündem olmayı başaran Arınç, cesareti, duruşu ve hitabetiyle siyaset sahnesinde etkin rol üstlenmeye devam ediyor.