Manisa’nın Soma ilçesinde 2014 yılında 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin hakkında iddianame düzenlenen 28 kamu görevlisinin ilk ceza davası duruşması görüldü. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper de, madenci yakınlarına destek olmak amacıyla Soma Adliyesi'ne giderek duruşmayı takip etti.

"301 MADENCİYİ ÖLDÜREN 450 ÇOCUĞU BABASIZ BIRAKAN KATİLLER RAHATÇA SOKAKTA DOLAŞIYOR"

12 Eylül'e ertelenen davanın çıkışında konuşan CHP'li Başkan Özalper, Soma davası kararlarında hukuk garabeti yaşandığını belirtti. Başkan Özalper, "Havadan, sudan bahseder gibi '301' diyoruz. 301 maden işçisi gereken önlemler alınmadığı için göz göre göre ölüme sürüklendi, katledildi. 450 çocuk babasız kaldı. Soma, acının kenti oldu. Katliamın üzerinden 10 yıl geçti ama ne sorumlular gereken cezayı aldı, ne de Soma acısını dindirebildi. Biz 10 yıldır bu davayı takip ediyoruz, duruşmaların sonunda adliye koridorlarına oturup madenci yakınlarımızla birlikte ağladık. Soma davası, Türkiye kamouyunun vicdanında büyük bir yaradır. Selçuk Kozağaçlı ve Can Atalay tutukluyken, 301 madencinin katilleri sokakta dolaşıyorlar. 450 çocuğu babasız bırakanlar hapiste olması gerekirken, ellerini kollarını sallayarak dışarda keyif çatıyorlar" dedi.

"GEÇ DE OLSA ADALET İSTİYORUZ"

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, "Denetlemede ihmali olan, gerekli önlemleri almayan tüm sorumluların hak ettikleri en ağır cezayı almalarını istiyoruz. Faciadan 10 yıl sonra 28 kamu görevlisi yargılanıyor. İhmali, hatası olan, işçileri ölüme sürükleyen herkesin en ağır cezayı almalarını istiyoruz. Soma davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Geç de olsa adaletin tecelli etmesi, madenci yakınlarını ve tüm kamuoyu vicdanını bir nebze de olsa rahatlatacaktır"

Tam 50 yıl hapis cezası olan kişi sonunda yakayı ele verdi Tam 50 yıl hapis cezası olan kişi sonunda yakayı ele verdi

Editör: İclal Çiçek