Akhisar ilçemizin nüfusu köylerle beraber 167.883 kişidir. Akhisar’da 4 adet noter bulunmaktadır. Şehzadeler ilçemizin nüfusu 170.953 kişidir, 2 adet noter vardır. Yunusemre İlçemizin nüfusu 229.733 kişidir ve 1 adet noter bulunmaktadır.
Akhisar ve Salihli ilçelerimizin toplam nüfusu, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerimizin toplam nüfusundan azdır. Akhisar ve Salihli’de toplam 7 noter bulunurken, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerimizde toplam 3 adet noter bulunmaktadır. Bu denklemin bugüne kadar açıklamasını hiçbir yerde bulamadım. Denebilir ki o ilçelerde iş hacmi yüksek, merkezdeki fabrikaların hiç mi noterde işleri yok. Yoksa bazı Manisalılar gibi onlarda mı noter ihtiyaçlarını yoğunluk sebebi ile İzmir’den karşılıyorlar…
P.T.T. bankacılık konusuna çıtayı bayağı yükseltti. Şubeleri daha çok aranır oldu. P.T.T.‘yi bu güzel ve kaliteli hizmetleri vatandaşlara kazandırdıkları için önce tebrik ederim şimdi de eleştirimizi yapalım.
Manisa’ya dışardan gelen kişiler, başta asker adayları önce santral garaja geliyorlar ve bir şokla karşılaşıyorlar. Santral garajda PTT şubesi yok. Ülkemizde Hakkari dahil bütün santral garajlarda P.T.T. şubesi vardır. Nedense Manisa santral garajı talep edilmesine rağmen bir şube açılmamıştır. Nasip belki bu yazıdan sonra açılır…
Büyükşehir yasası ile bazı içinden çıkılmaz durumlar oluştu. Bunlardan biri de beldelerin durumudur. Eskiden 3 muhtar ve bir belediye başkanı ile yönetilen Muradiye beldemiz şimdi 1 muhtarla yönetilmektedir. Neden mi Muradiye beldesi dedim, çünkü Muradiye Mahalle’miz; Selendi, Ahmetli, Gölmarmara ve Köprübaşı ilçelerimizden nüfus olarak kalabalıktır. Bu ilçelerde kaymakam, belediye başkanı en az 5 mahalle muhtarı varken onlardan nüfus olarak fazla olan Muradiye’de bir muhtar bulunmaktadır. Sizce de bu işte bir terslik yok mudur?
Bu sorun deniz kıyılarında ki bazı beldelerde daha içinden çıkılmaz hale gelmiştir. Bodrum’da Turgut Reis Mahallesi’nin yaz nüfusu 150 bini geçmektedir. Bu nüfus tek mahalle tek muhtarla nasıl yönetilir? Anadolu’daki illerimizin bir kısmı Turgut Reis Mahallesi’nden nüfus olarak küçüktür. Hayırlısı…
Hiç düşündünüz mü? Her seçmenin oyu eşit mi? Hayır. Nereden mi çıkardım, yazayım.
7 ilçemiz, Demirci, Sarıgöl, Gördes, Selendi, Ahmetli, Gölmarmara ve Köprübaşı’nın toplam nüfusunu bir kenara koyalım. Bu ilçelerimizin seçmenlerinin oyları Yunusemre ilçemizde oturan seçmenlerden daha kıymetli. Nasıl mı, açıklayayım.
Yunusemre İlçemizin toplam nüfusu bu 7 ilçemizden daha kalabalıktır. Yunusemre ilçemizin Büyükşehir meclisinde 7 meclis üyesi vardır.
Yunusemre’den daha az nüfusa sahip 7 ilçemizin, Büyükşehir meclisinde toplam 23 meclis üyesi vardır. Demek ki bu ilçelerde ki seçmenin oyu daha kıymetliymiş.
Bu neyi mi getirir? Meclis üyesi sayısal çoğunluğu ile bazı hizmetler yapılmaktadır. Parmak sayısına göre bazı hizmetler olur veya olmaz. Bütün ilçeleri aynı partide olan bir ilimizde, nüfusu az ilçelerin bir araya gelmesi sebebi ile merkez ve nüfusu kalabalık ilçemize bazı hizmetlerin gitmediğini duyuyoruz.
Kısaca özetlersek kalabalık yerde yaşayan insanları oylarının kıymeti daha azdır.
Şaka ile karışık bazı şeyleri yazsak da kapatılan beldelerde gerçek ve sıkıntılı bir durum var. Maalesef kapatılan beldelerimizin eski belediye binaları boş ve atıl durmaktadır. Bu binalar bir şekilde hizmete açılmazsa eşyaları ile birlikte çürümeye terk edilecektir. Saruhanlı ilçemizde 13, Şehzade ilçemizde 9 eski belediye binası, kapısı kapalı çürümeye terk edilmeyi beklemektedir.
Bu binaların başta halk eğitim kursları olmak üzere değişik konularda hizmete açılması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa taşımalı eğitimden sonra kapatılan bazı ilkokulların yıkılıp harabe olduğu gibi bu binalarda harabe olmaya adaydır.