2005 yılında Manisa Hür Işık Gazetesinde bir yıl kadar muhabirlik yapmıştım. O günden bu güne aktif gazeteciliği bırakmış olsam da köşe yazılarımla ve gazeteci arkadaşlarımla kurduğum bağlar sonucu basın camiasından hiç kopmadım.

Manisa’nın usta gazetecilerinden Ali Filizkan, Ahmet Ünsal, Özcan Aydın, Turgay Duyar, Murat Yalçın ve Sadık Cangel gibi isimlerle aynı dönemde çalıştım. Bu isimler halen basın camiasının içinde. Hepsi de birbirinden değerli isimler.

2005 yılındı muhabirlik yaptığım dönemlerde, Gazeteciler Cemiyeti bizim için ulaşılmaz bir yerdi. Cemiyet binasına girdiğimi hiç hatırlamıyorum.

Geçtiğimiz günlerde, Gazeteciler Cemiyetinin seçimi gerçekleşti. Mevcut Başkan Ali Filizkan ile Önder Aydın arasında geçen yarışı 28 farkla Önder Aydın aldı.

Yaşanan olayları takip ettim. Önder Aydın, mütevazılığını hiç bozmadan, saygıda kusur etmeden başkanlığı devraldı. Hatta devralırken Ali Abi’nin elini öpmesi, Ali Abi’nin yaptığı konuşmayı veda konuşması olarak kabul etmediğini, onun deneyimlerinden faydalanılması gerektiğini belirtmesi, meslektaşları tarafından artı puan olarak kayda geçti.

Önder Aydın, Manisa İHA Temsilcisi. Manisa’da İHA’yı Sadık Cengel ve Aykut Yeniçağ ile beraber yürütüyor. Gayet de başarılı bir ekip. Hepsini bizzat tanıyorum, görüşmüşlüğüm var. Önder Aydın, gerek genç ve dinamik olması açısından gerekse başarılı bir gazeteci olması açısından başkanlığı yeterince hak ediyor. Kendisini tebrik ediyorum. Söylemlerinden de faydalı işler yapacağını seziyorum.

Ancak Aydın’ın işi biraz zor. Yeni başkanlık hasebiyle, gazetecilerin kendisinden beklentisi yüksek olacaktır. Bir de İHA’nın yoğunluğunu biliyorum. Bu yoğunlukta cemiyetin sorunlarına vakit ayırabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Peki neler yapılabilir?

Öncelikle Gazeteciler Cemiyetini, tüm gazetecilerin rahatlıkla girebileceği, fikir alışverişinde bulunabileceği bir yer olarak tasarlamalı.

Zor şartlarda hizmet veren muhabirlerin, gazetecilerin maddi-manevi sorunları masaya yatırılıp çözüm yoluna gidilmeli.

Her hafta ayrı bir yerel gazeteye (ya da ulusal gazetelerin Manisa temsilciliklerine) ziyaret gerçekleştirilmeli.

Mesleğe yeni başlayan gazetecilere gerekli haber yazma, fotoğraf çekme, röportaj tarzı eğitimler verilmeli.

Manisa’ya ulusal anlamda rüştünü ispatlamış duayen Gazeteci ya da Köşe Yazarları getirilerek söyleşiler düzenlenmeli.

Her yıl, mesleğe büyük emek veren bir gazeteci yılın gazetecisi olarak seçilerek plaket verilmeli.

Belediye ve sivil toplum kuruluşları ile organize olarak, gazetecilere yönelik fotoğraf, haber, röportaj, köşe yazısı yarışmaları yapılarak gazeteciler taltif edilmeli.

Bunlar benim aklıma gelenler. Bu maddeler çoğaltılabilir. Amaç hizmet yapmaksa, daha fazlaları da yapılabilir.

Önder Aydın’ı tekrar tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.

Sağlıcakla kalın.