HEMZEMİN GEÇİT HERGÜN KAÇ SAAT KAPANIYOR BİLİYOR MUSUNUZ? “Ne olacak bu kavşağın hali?” başlıklı haberi ne iyi etmişiz de yapmışız. Aslında hergün binlerce hasta giriş çıkışının olduğu Devlet Hastanesi ve altındaki hemzemin geçitle ilgili sadece ben on
HEMZEMİN GEÇİT HERGÜN KAÇ SAAT KAPANIYOR BİLİYOR MUSUNUZ?
“Ne olacak bu kavşağın hali?” başlıklı haberi ne iyi etmişiz de yapmışız. Aslında hergün binlerce hasta giriş çıkışının olduğu Devlet Hastanesi ve altındaki hemzemin geçitle ilgili sadece ben onlarca haber yaptım. Ama bu son haber, sonrasındaki gelişmeler bakımından çok özel bir öneme sahip artık. İlk defa yaptığımız ısrarlı haberler karşısında devlet araştırma yapmak sonrasında da açıklama yapmak zorunda kaldı.
Öncelikle Manisa Emniyet Müdürü Sayın Yunus Çetin’e göstermiş olduğu duyarlılık sebebiyle teşekkür ederim. Keşke diğer yöneticiler de Yunus Bey gibi yaklaşabilselerdi bu hayati derecedeki önemli soruna! Çünkü hemzemin geçitte trenler durduğunda maalesef o an hastaneye götürülmek üzere olan bazı hastaların, yaralıların da kalbi duruyor! Devlet Hastanesi’ne hasta taşıyan ambulansların tek geçit noktası burası… Çünkü tren durduğunda hele makas değiştiriyorsa araçlar hızla yığılıyor. Bu yığılma Devlet Hastanesi’nin girişine kadar, hatta Turgutlu yolu dönüş noktasına kadar uzuyor. Stadyum yönünden gelen trafik felç. Öğretmenevi yönünde gelenler stadyum istikametine veya devlet hastanesine dönüş yapamıyor çünkü bu mümkün değil. Ve bu durum günde defalarca yaşanıyor. Biz kaç kez yaşandığını kestiremiyorduk bir türlü.
Emniyet Müdürlüğü işte tam da bu detayı açıkladı. Manisahaberleri.com’a gelen resmi yazıda o kahreden gerçek şöyle dile getirilmiş.
“TCDD Gar Müdürlüğü’nce bahse konu haberle ilgili olarak tren seferlerinin işleyişi ile ilgili yapılan yazışmada Manisa Akhisar yolu üzerine bulunan bariyerli hemzemin geçitten günlük 20 adet yolcu treni, günlük ortalama 10 adet yük treni geçiyor. Ayrıca yol yapım ve onarım işlerinde çalışan iş makine ve araçlar ile Rektörlük tarafında bulunan tahmil tahliye rampasına gelen ve giden vagonların manevralarının da bu yol üzerine yapıldığı tespit edilmiş.”
Bundan sonrasına dikkat!
“ Tren geçiş ve manevraları da olmak üzere günlük ortalama 3-3,5 saat arasında geçidin kapalı kaldığı bildirilmiştir.”
Düşünebiliyor musunuz? Gün içerisinde toplam 3,5 saat trafik kapanıyor ve artık Manisalılar bunu kanıksamış. Gelen giden valiler de kanıksamış, belediye başkanları da… Hatta vatandaş da… Sanki hemzemin geçidin günde 3,5 saat kapalı kalması olması gereken bir durummuş gibi algılanmış. Hala da o algı devam ediyor. Oysa bu tam bir skandaldır.
Manisa Belediyesi ile Valilik başta olmak üzere ilgili tüm yöneticiler ağır vebal altındadır. Çünkü burası günde 3,5 saat kapalı kaldığı için acil vakalar hastanelere yetiştirilemiyor, acil işi olanlar mağdur oluyor, her gün yüzlerce araç 3,5 saat hemzemin geçitte beklerken yakıt yakıyor, memleketin parası eksozdan duman olup çıkıyor. En önemlisi hayatlar duruyor, yaralılar, hastalar ambulanslarda trenin makas değiştirmesini bekliyor!!!
Bütün söylediklerimi unutun, bi düşünün;
Allah korusun Akhisar yolu veya Gediz Köprüsü civarında başınıza bir kaza gediğini varsayın. Bilinciniz açık. Sağlık görevlileri size müdahale ediyor. Ve ambulansa alınıyorsunuz hızla. Bir an evvel hastaneye yetiştirilmeniz lazım. Ambulans hızla hareket ediyor. Stadyum geçildikten sonra uzun bir araç kuyruğu… Önünüzdeki araçlar ambulansa yol verecek ama nasıl. Yol kapalı. Ambulans geri dönemez çünkü arkası dolu ayrıca devlet hastanesinin girişi çoktan kapanmış. Hastaneye sadece 100 metre kalmış, siz can çekişiyorsunuz ama nafile. Tren makas değiştiriyor çünkü!
Trene de, taşıdığı yüke de… Siz veya bir başkası öldükten sonra trenin taşıdığı yükün ne önemi kalır? İnsan hayatından daha önemli ne olabilir?
Emniyetin yazısında bundan sonrasında devletin çaresizliği bir bakıma dile getirilmiş. Oluşan tıkanıklığa herhangi bir müdahalenin mümkün olmadığına dikkat çekilmiş.
Sorun trafik polislerinin çözebileceği bir sorun değil. Zaten bu konuda hiçbir haberde trafiği sorumlu tutmadık. Sorun trafikle değil, geçitteki mühendislikle ilgili.
Hemzemin geçit bir günde en az 3,5 saat kapalı kalıyorsa istasyonun yeri acilen değişmeli. Üst geçit veya benzer bir geçitle araçların transit geçişi sağlanmalı. Bu proje diyelim ki 1 milyon TL. Ya da 2 diyelim. Yok yok 5 Milyon TL diyelim. Çok mu Allah aşkına? İnsan hayatı 5 Milyon TL etmez mi? Etmez mi Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı, Sayın Milletvekilleri…
Etmeyin Allah aşkına…