İl Başkanlığında gerçekleşen açıklamada Başkan Hızlı, sokak hayvanları, belediyelerin SGK prim borçları, belediyeden çıkarılan işçiler, Manisa yatırımları konusuna değindi. Manisa’nın çok dinamik bir şehir olduğunu ifade eden Hızlı, tarımıyla, sanayisiyle, demokratik yapısıyla ülkemizin en önemli kentleri arasında yer aldığını bundan dolayı da el yordamı göz kararıyla yönetilmeyecek bir şehir olduğunu vurguladı. 

Kula Belediyesi’nde belediye başkanın kamu gücüne yaslanarak bir darp olayını gerçekleştirdiğini ifade eden Hızlı, belediye başkanın şuan tutuklu olduğunu, CHP’nin tutumunu eleştirdi. Hızlı, CHP’nin burada bir parti disiplininden uzak kaldığını, bunu tasvip ettiğini açıkladı, CHP’nin yaşanan bu olayı en üst düzeyden kınaması gerektiğini belirtti. Hızlı, “CHP burada doğru bir sınav verememiştir. Hem Manisa siyaseti hem de Türkiye siyaseti açısından kara bir leke olarak tarihe geçmiştir” dedi. 

Başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili meseleye değinen Hızlı, burada meselenin doğru değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Hızlı, “Olumsuz bir durum oluşturmak doğru değil. Yapılan anketlerde yüzde 657i sokak hayvanları sorununa işaret ediyor. Yüzde 25’i ise AK Parti ve Erdoğan karşıtlığından dolayı itiraz etti. Bunu sürekli uyutma meselesine götürmek doğru değil. Burada bir art niyet aranır. Siyaseti araç haline getirmeye çalışılıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de böyle bir sorununa işaret etti. Ama ne yazık ki olay siyasete çekilmeye çalışılıyor. Hiç kimsenin hayvansever olmadığını iddia edemeyiz. Herkes hayvanseverdir. Dolaysıyla belediyelere verilen görev ve sorumluluklar yerine getirildiğinde meselenin onların söylediği noktaya gitmeyeceği kesindir. Bir sorun çözmeye çalışan bir irade var. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, sorunları çözme noktasında mücadele ediyor. Kim önümüze engel olan kronikleşmiş sorunları çözmeye çalışıyoruz. Hayvanlarda bizim canlarımızdır. Sokaklarımızın insanlar açısından güvenli hale gelmesi çok önemlidir. Bu mesele devlet millet işbirliği ile çözülecek bir meseledir. Bu konuda AK Partili belediyelerimiz in çok ciddi yatırımları var. Örneğin Konya Belediyesi  çok örnek bir alan inşa etti. Yunusemre Belediyemiz büyükşehir belediyemizle Yuntdağı’nda 110 hektarlık bir alan inşa etti. ” diye konuştu. 

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın ‘Yunusemre Belediyesi 10 yılda hiç kısırlaştırma yapmadı” açıklamalarına cevap veren Hızlı, “Kendisiyle il başkanlığı da yaptık. Meseleleri bağlamından koparmak doğru değil. Siyaseten bu doğru değil. Burada elde edeceğimiz kar bize katkı sağlamaz. 10 yılı baktığımızda kısırlaştırma ve aşılamanın olduğunu görürüz. Semih Balaban böyle bir hata yapmaz, bilgi eksikliğinden dolayı bunu yapmış olabilir. AK Parti’nin hayvanseverliğini sorgulamaya çalışıyorlar. Bunun altında kalırlar, ezilirler. Bütün siyasi unsurlarla bu en ideal şekilde çözülür” dedi. 
Belediyelerin SGK prim borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hızlı, muhalefetin ortaya karışık hareket ettiğini, CHP’nin işi kaosa sürüklemeye çalıştığını kaydetti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu konuda ajitasyon yaptığına dikkat çekti. Başka bir mecraya çekmeye çalıştığını söyledi. Hızlı, SGK’nın en fazla prim borçlarında ilk 5 sırada CHP’li belediyelerin yer aldığını vurgulayarak, “CHP genel yaklaşımı devletin devlete borcu olmazmış. CHP’nin kaosa sürüklemesi hem Manisa’ya hem ülkemize zarar verir. Çöpleri toplamayacaklarmış. Kamu yararına çalışan hiçbir araç haczedilemez. Ödemediğin borcun kesiliyor. Bende 15 yıl belediye başkanlığı yaptım, sıfır borç bıraktım. Kamuya ait borcu ödemiyorsan başka borçlar ödersen zimmet çıkar. Gidip borcunuzu ödeyeceksiniz. İş yapma becerisi olmayanlar sürekli mazeret üretiyor. Manisa romantik ifadelerle yönetilecek bir şehir değil.” diye konuştu. 

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalpler’in, “Betona değil insana yatırım yapacağız” açıklamalarına değinen Hızlı, “Bu doğru bir açıklama değil. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi o binayı yapmazsaydı sen bu açıklamayı yapabilir miydin? Tüm hizmetler bitmeseydi bu romantik ifadeleri kullanabilecek misiniz? Sayın Balaban nerde Belediye Başkanlığı yapacaktı? Yunusemre’de meseleyi makam odasına getirdiler. Ama Şehzadeler Belediyesi’nde sürekli makam odası değiştiriliyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Bunlar doğru değil. Kiralık araçlardan bahsediyorlar peki Şehzadeler Belediye Başkanın kiraladığı araç nedir? Betona yatırım yapmayacağız, insana yatırım yapacağız o işler kolay değil. Atık su arıtmaların hepsi betonarme. Millet Çarşısı yapmayacağım diyorsun zaten yapmayacaksın çünkü Millet Çarşısı yapıldı” diye konuştu. 

İşten çıkarmaların keyfi olarak yapıldığını vurgulayan Hızlı, siyasi nedenlerle insanların işlerinden çıkarıldığını, sürgüne gönderildiğini kaydetti.

Yunusemre Belediyesi ticaret merkezini SGK’ya takas için sunacak Yunusemre Belediyesi ticaret merkezini SGK’ya takas için sunacak

Editör: İclal Çiçek