AK PARTİ'YE MHP'Lİ MAĞDUR   Ak Parti Yunus Emre İlçe Başkanlığı görevine atanan Engin Yüksel kısa sürede yönetim kurulu listesini hazırlayıp basına ve kamuoyuna tanıttı. Listedeki isimlerin bazılarını tanıyorum. Bir çoğunu tanımıyorum. Bu da doğal. Çoğu

AK PARTİ'YE MHP'Lİ MAĞDUR  

Ak Parti Yunus Emre İlçe Başkanlığı görevine atanan Engin Yüksel kısa sürede yönetim kurulu listesini hazırlayıp basına ve kamuoyuna tanıttı. Listedeki isimlerin bazılarını tanıyorum. Bir çoğunu tanımıyorum. Bu da doğal. Çoğu tabiri caizse sıfır kilometre. Aslında böylesi daha iyi. Yıpranmamış yeni ve genç isimlerin daha verimli olacağını düşünüyorum. Daha heyecanlı olacakları kesin. Engin Yüksel ve listedeki tüm isimlere bu bağlamda başarılar diliyorum.

Arada bir isim vardı ki dikkatleri fazlasıyla çekti. Daha önceden MHP'de 13 yıl politika yapan eski Merkez İlçe Başkanlarından Muzaffer Necat. Hatırlarsanız 2010 yılında ismi sıkça gündeme gelmişti.  O dönemde önce hastane sonra mahkemede son bulan olaylar uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti. İddiaya göre Muzaffer Necat MHP yönetimini eleştirdiği için iki kişi tarafından saldırıya uğramış ve hastanelik olmuştu. Açılan dava sonucu saldırıyı gerçekleştiren kişiler yine iddiaya göre hapis cezası aldı.  Dava şuan temyiz aşamasındaymış.

O Muzaffer Necat Ak Parti saflarına katıldı. Engin Yüksel’in yönetim kurulu listesinde hangi görevi üstleneceği şimdilik belli değil. Ancak ayaküstü sorduğum soruya şu cevabı verdi; “Olmamız gereken yerdeyiz.  O dönemde yaşanmış tatsız olaylarla ilgili bir durum değil bu. Sadece yanımızda olan insanlarla yan yana olmak istedim. Olaylar zaten mahkeme aşamasında. Ve gereği yapıldı.”

Transfer siyasetin doğasında var. Ak Parti’nin seçim dönemlerinde en önemli silahlarından birisi de bu. Parti bu şekilde hala çok güçlüyüm mesajı veriyor.  Siyasette değişim olacak elbette. MHP ile Ak Parti sağ partiler.  Aralarında transfer bence anormal değil. Ancak Ak Parti yaptığı transferleri iyi değerlendiriyor mu derseniz işte ona cevabım çok net.

Hayır…

Ak Parti bugüne kadar çeşitli partilerden bünyesine kattığı isimlerden yeterince istifade edemedi. Belki de bunun nedeni il ve ilçe yönetimlerinde son 2 yıl hariç, istikrar sağlanamamasıdır.  AK Parti’nin vitrini çok dolu değil. Eskisi kadar değil. Parti içinde çok değerli isimler çeşitli sebeplerle etkisiz konumda. Bazıları atıl vaziyette. Ak Parti, adam olmayan adamlar için adam öğütüyor. Bu da partinin kamuoyu ve Manisa eşrafı nezdinde değerini tartışma konusu yapabilir.

Büyükşehirle birlikte partinin merkez ilçedeki gücü ikiye bölündü. Artık iki ilçe var, iki başkan, iki yönetim var. Onların üzerinde il başkanı var. İl Başkanı Murat Baybatur, Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Yüksel ve Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç iyi bir üçlü olmayı başarırlarsa bu hava yerel seçime olumlu yansır. Tersi olursa Ak Parti bölünür. Haliyle yerel seçimleri kaybetme riski artar.

Burada işin püf noktası parti içi uyumdan geçiyor. Seçimlerde koltuk hesapları ne kadar ark planda kalacak? Küskünlükler, ihanetler olacak mı? Olursa bunu kim önleyecek? Yani Ak Parti’yi Manisa’da yöneten iradenin iradesine bağlı her şey. Bakalım zor olanı başarabilecekler mi? Bakalım 3 başkanlı sistem Ak Parti’ye ne kazandıracak?