Manisa’da okulların açılmasıyla birlikte trafik birinci sorun haline geldi. Araç sayısı hızla artıyor. Tabi nüfus da. Hal böyleyken trafik olmaması zaten mümkün değil. Ancak bir de trafiği daha da tıkayan bazı sebepler var.  
Trafik ışıkları… 
Adım başı trafik ışığı var Manisa’da. Yaya geçitleri ve yetmiyormuş gibi bir de araçları yavaşlatmak için yola yapılan yükseltiler Manisa’da araç kullanmayı daha da çileli hale dönüştürüyor.   
Trafik ışığı her kavşak için doğru bir çözüm mü?  
Sorunu irdelemeden önce çarpıcı, denenmiş bir örnekten yola çıkalım.  
İzmir Çevre yolunun Ankara asfaltıyla birleştiği bir kavşak var. Özellikle Aydın yönünden gelen Manisalılar bu kavşaktan Bornova kavşağına doğru dönüş yapıyor. Sağa dönerseniz Kemalpaşa yönüne sola dönerseniz Bornova yani Manisa kavşağına doğru ilerlemiş oluyorsunuz. Umarım bahsettiğim kavşağı anlatabilmişimdir. 
Bu kavşağa yaklaştığınızda genelde çok yoğun trafik olurdu. Hafta sonu pazar günü dönüşün yoğun olduğu saatlerde söz konusu kavşaktan geçiş yaptım. Trafik yok. Nedeni trafik ışıklarının fasılalı sisteme geçmiş olmasıydı. Kırmızı ışık yok araçlar kontrollü bir şekilde geçiş yapıyor. Ki bu kavşak oldukça yoğun bir kavşak. Denenmiş ve sorun çözülmüş. Trafik akışı oldukça rahat. Hiç beklemedik. 
Manisa’da da benzer düzenlemeler var. Mesela Manisa Lisesi kavşağı. Buraya ışık konduğunda trafik adeta durdu. Fasılalı, yani yanıp sönen kontrollü geçiş sağlanınca trafik sorunu ortadan kalktı. Ve ışıklar yanmadığı için kayda değer bir kaza da olmadı.   
Gelelim fotoğraflarla belgelediğimiz soruna…
Bahsettiğim kavşak İl Sağlık Müdürlüğü önündeki kavşak. Sabah saatlerinde Doğu Caddesinin en sıkıntılı noktası. Trafik İl Sağlık Müdürlüğü önünden Malta’ya kadar uzanabiliyor. Her sabah bu yaşanıyor. 
Sorunun asıl nedeni yoğun trafik değil. Kavşaktaki ışıklar!
Sayın Trafik Komisyonu üyeleri lütfedip kavşakta bir günlüğüne fasılalı sistemi denerlerse bu çilenin ortadan kalktığını mutlaka göreceklerdir.  
Ancak bunu yapabilmek için şöyle bir sabah trafiğini girip sorunlu noktaları tespit etmeleri şart. Çünkü her kavşağa trafik ışığı koymak trafiğin akışını bozmak anlamına da gelebiliyor. Örnekler ortada. Yaşananlar hepimizin malumu.
Kağıt üzerinde karar almakla sorun çözülmüyor. Asıl püf nokta uygulamada…
Manisa büyüyor. Şehir trafiğinin sağlıklı akabilmesi, Trafik Komisyonu üyelerinin liyakatına, duyarlılığına bağlı. Bu çok açık bir gerçek.  
Manisa'da trafiğe kayıtlı araç sayısı haziran ayı sonu itibarıyla 754 bin 392 oldu. Korkunç bir takam bu. 
Manisa vardiyalar şehri. Sabah ve akşam trafik yoğunluğu elbette olacak. Ancak ufak dokunuşlarla sorun hafifleyebilir. Bunu yapmak zor değil. En azından denemek bir şey kaybettirmez.